Produktbeskrivning:
”Chilla med lite roligare chips när du tröttnat på de gamla vanliga – go sötpotatis, helt utan palmolja eller transfetter, go!”
Renée Voltaire
FRI FRÅN TRANSFETTER
FRIA FRÅN PALMOLJA
KRISPIGA
NÖTIG SMAK
PASSAR BÅDE BARN OCH VUXNA
RÄFFLADE
SÖTSALTA
Krispiga och räfflade chips av sydamerikansk sötpotatis. Varsamt torkade, friterade i höghaltig olja och smaksatta med salt från Stilla havet. Helt utan palmolja, transfetter och onödiga tillsatser. Passar bra till röror och dipper eller som snacks direkt ur påsen – en ljuvligt sötsalt vana!
BESKRIVNING
Våra räfflade sötpotatischip görs i Peru och plockas för hand på ett litet plantage vid kusten. Chipsen är varsamt friterade i extra fin solrosolja (high oleic sunflower oil) och varsamt saltade för att framhäva den nötiga smaken. Ett härligt knaprigt och räfflat alternativ när du tröttnat på vanliga potatischips och vill prova något annorlunda! Passar till de flesta tillbehör och är lika uppskattade till fredagsmyset som till minglet, av både barn och vuxna.
Vi använder en särskilt utvald solrosolja (high oleic sunflower oil) med extra hög andel oljesyra och ungefär en tiondel så låg andel omega-6 som i traditionell solrosolja. Solrosoljan blir därmed stabil i höga tempraturer och bildar därför inga transfetter.
FÖRVARING / FÖRBRUKNING
Oöppnad förpackning: Torrt och svalt.
Öppnad förpackning: Torrt och svalt.
ÅTERVINNING / SORTERING
Sorteras som plast.
URSPRUNG
Peru.
INGREDIENSER & NÄRINGSINNEHÅLL
Sötpotatis, solrosolja (high oleic sunflower oil) och havssalt.
Näringsdeklaration per 100 g:
Energi
2209 kJ / 528 kCal
Fett
32 g
Varav mättat fett
2.5 g
Kolhydrater
59 g
Varav sockerarter
7.6 g
Kostfiber
6.4 g
Protein
2.8 g
Salt
0.7 g
Vi använder oss av en solrosolja med hög andel oljesyra som är en enkelomättad fettsyra.
Förpackad i modifierad atmosfär för bästa kvalité.
ALLERGIER
Kan innehålla spår av mjölk.