Köp- och leveransvillkor

 

Alla priser anges i SEK och inklusive moms (För att handla hos Fiorina måste du vara 18 år eller äldre annars krävs målsmans tillstånd). Alla beställningar är bindande.

 

Leverans - inom 2 dagar
Leverans sker normalt inom 1-2 arbetsdagar från det att vi fått din order, om inte annat anges. Vid eventuell försening har du rätt att häva köpet om du inte godkänner ny leveranstid. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. I kassan kan du välja att få en avisering via SMS om att din vara har anlänt. Klickar du inte i denna ruta får du istället en avisering till din e-post. Leverans sker via DHL och paketet upphämtas på den Service Point som finns närmast din bostad. Om ditt paket skulle vara transportskadat ska du omedelbart göra en skadeanmälan hos DHL eller din Service Point. 

 

Fraktfritt eller max 79 kr
Fraktfritt vid beställning över 700 kr - Vid beställning under 500 kr endast 79 kr i frakt.
Vi levererar fraktfritt vid köp över 700 kr inom Sverige.
Frakt inom Sverige kostar 79 kronor i fast pris på alla ordrar under 700 kr.
Frakt till Danmark, Finland och Tyskland är 300 kr.


 

Betalningsalternativ

 • Klarna Checkout 

Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ. Se https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/EID/sv_se/checkout(Länken öppnas i nytt fönster) för kompletta villkor gällande Klarna Checkout.

 

 • Förskottsbetalning
Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

Kostnad 0 kr.

 

 

Övrigt
 

• Byte & återköp - öppet köp
Du har som kund rätt att ångra köpet inom 14 dagar, utan att ange någon anledning, enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler
Ångerrätten gäller endast om varan returnerats i oskadat skick i originalförpackningen. 
Om du vill byta en vara eller om du ångrar ditt köp, meddela oss på mail till info@fiorina.se så snart som möjligt. Returfrakt vid återköp och byte betalas av dig som kund. Vid byten och återköp skickas varan tillbaka till oss på adress: Fiorina, Edsgatan 20, 462 33 Vänersborg

 

• Reklamation
Som kund har du tre års reklamationsrätt för alla varor, enligt Konsumentköplagen. Läs mer på Konsumentverkets hemsida: www.konsumentverket.se/Lag-ratt/Lagar/Om-konsumentkoplagen/
Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

 

• Ej utlösta paket
Om du som kund inte hämtar ut ditt beställda paket kommer du att debiteras en avgift på 300 kr, oavsett köpesumma. Detta för att täcka våra kostnader för frakt och administration.

 

• Felpublicering
Fiorina förbehåller sig rätten att i efterhand korrigera priser, informationstexter och bilder som publicerats felaktigt på vår hemsida. Vi reserverar oss även mot tekniska fel i webbshoppen, webbläsare eller server. Bildinformationen på Fiorinas sidor ska ses som illustrationer och kan inte garanteras återge produkternas exakta utseende och beskaffenhet.

 

Integritetspolicy

Personuppgifter

Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information vi samlar in och hur denna används.

Fiorina AB org. nr 556762-0520, Edsgatan 20, 462 33 Vänersborg är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Vår målsättning är att du ska känna dig säker på att din personliga integritet respekteras och att dina personuppgifter behandlas korrekt. Vi tar ansvar för att personuppgifter som behandlas endast används för avsedda ändamål och skyddas mot obehörig åtkomst. All behandling av personuppgifter sker i enlighet med tillämplig personuppgiftslagstiftning. Inom EU/EES gäller från maj 2018 dataskyddsförordningen (GDPR)1.

Varför samlar vi in data?

Vi samlar in personuppgifter som du ger oss t.ex. då du gör ett köp i vår webshop eller fysiska butik, kontaktar kundtjänst, deltar i tävlingar, anmäler dig till nyhetsbrev, anmäler dig till vår kundklubb eller på annat sätt kontaktar oss eller interagerar med våra tjänster.

Vi samlar in dina uppgifter för att fullfölja ett avtal t.ex. leverera dina varor eller fullfölja annat åtagande som du tackat ja till.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar och lagrar de uppgifter du frivilligt ger oss såsom namn, adress, e-mail, telefonnummer och personnummer.

Tekniska data såsom IP-adress, unikt enhets-ID, typ av webbläsare och cookieinformation samlas in via digitala kanaler. Insamlingen som beskrivs här sker exempelvis genom att du anger dina personuppgifter i olika formulär på våra digitala kanaler eller dess tjänster, att du kommunicerar med oss och andra via våra plattformar i sociala medier, lämnar synpunkter i våra kontaktformulär eller via telefon. Om du deltar i tävlingar och andra marknadsföringsaktiviteter som vi anordnar kan tävlingsbidrag och ytterligare personuppgifter som du väljer att lämna till oss behandlas.

Vad kan dina data användas till

•  För att samla bonuspoäng på dina köp och få bonuscheckar i kundklubben

•  För att bearbeta och leverera din order när du handlar på fiorina.se

•  För att kontakta dig ang. din order vid eventuella problem eller förseningar

•  För att svara på dina frågor om du kontaktar kundtjänst

•  För att göra eventuella återbetalningar eller byten

•  För att skicka e-post med nyheter, tips och erbjudanden till dig som registrerat dig för

   vårt nyhetsbrev

•  För att informera vinnare i ev. tävlingar online

•  För att hålla kontakten under rekryteringsprocessen om du söker jobb hos oss

 

Vem har tillgång till din data

Dina personuppgifter behandlas endast av behörig personal vid utförandet av deras arbetsuppgifter, och beroende på de ändamål för vilka dina personliga uppgifter har samlats in. är skyldiga att följa Fiorinas integritetspolicy.

Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla tjänsterna ovan så som drift av online butik, betalningsmetoder, leverans via speditörer och marknadsföring via Fiorina, t.ex. utskick av nyhetsbrev.

Personuppgiftsbiträden. I de fall det är nödvändigt för att vi ska kunna erbjuda våra tjänster delar vi dina personuppgifter med företag som är så kallad personuppgiftsbiträden för oss. Ett personuppgiftsbiträde är ett företag som behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner. Vi har personuppgiftsbiträden som hjälper oss med:
1) Transporter (logistikföretag och speditörer)
2) Betallösningar (kortinlösande företag, banker och andra betaltjänstleverantörer)
3) IT-tjänster (bokföring, ordersystem, nyhetsbrev)

När dina personuppgifter delas med personuppgiftsbiträden sker det endast för ändamål som är förenliga med de ändamål för vilka vi har samlat in informationen (till exempel för att kunna uppfylla våra åtaganden enligt köpeavtalet). Vi kontrollerar alla personuppgiftsbiträden för att säkerställa att de kan lämna tillräckliga garantier avseende säkerheten och sekretessen för personuppgifter. Vi har skriftliga avtal med alla personuppgiftsbiträden, genom vilka de garanterar säkerheten för de personuppgifter som behandlas och åtar sig att följa våra säkerhetskrav, samt begränsningar och krav avseende internationell överföring av personuppgifter

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part.

Hur får jag information om / raderar / ändrar mina personuppgifter?

 

Du har rätt att när som helst kontakta oss för att begära ut information om dina uppgifter.

Du kan därefter be att få dem ändrade, kompletterade eller raderade.

Vi kan radera samtliga uppgifter som ej har lagstadgade krav på lagring (ex. bokföringslagen)

Du kan kontakta oss per post eller e-post till info@fiorina.se

 

Fiorina AB

Edsgatan 20

462 33 Vänersborg

 

Hur länge sparas dina data

Vi sparar dina personuppgifter så länge det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål, lagliga grunder eller andra relevanta åtaganden. Därefter raderas de.

Samtycke

I samband med att du blir kund hos Fiorina via fiorina.se, vår fysiska butik eller går med i vår kundklubb samtycker du till att Fiorina använder dina personuppgifter med syfte att fullfölja våra åtagande mot dig. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke via mail info@fiorina.se

Säkerhet

Fiorina lagrar dina personuppgifter i driftsmiljöer som använder lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst. Vi följer rimliga standarder för skydd av personuppgifter.

Ändring av denna integritetspolicy

Denna policy kan komma att uppdateras för att uppfylla nya legala eller tekniska krav.

Senast uppdaterad: 2018-05-23